Rick

rick

“Waarom ben jij betrokken bij de klimaatbeweging? Wat is je verhaal? Wat motiveert je?” Dit waren vragen tijdens een workshop in klimaatcommunicatie, een onderdeel van het trainingsweekend van de Nederlandse klimaatbeweging.

Het klimaat is abstract en ingewikkeld. Ver van je bed. Iets waar je zelf geen grip op lijkt te hebben. Een persoonlijk verhaal maakt het juist tastbaar, authentiek én oprecht. Dit was de belangrijkste les uit de workshop.

Mijn drijfveer heb ik al van jongs af aan. Het is een combinatie van respect voor mens en natuur, het gegeven dat onze planeet grenzen kent en van hoop dat we het klimaatprobleem gezamenlijk kunnen oplossen. Aangewakkerd door ‘An Inconvenient Truth’ van Al Gore. En opgestookt bij DWARS, GroenLinkse Jongeren en tijdens stages bij Natuur&Milieu en GroenLinks.

We moeten nu echt stappen gaan zetten voor het klimaat. Een weekend met de klimaatbeweging maakt deze urgentie weer extra duidelijk. Je doet nieuwe kennis op (waaronder dus ook zelfkennis), je hoort wat er speelt en je ontmoet veel toffe, betrokken mensen. Een weekend vol met mooie verhalen!

Advertentie