Anne

fb_img_1475658517335

Waarom ben je naar vorige klimaatweekenden gegaan? Wat heb jij eruit gehaald? Zou je het aanraden aan andere mensen? Die vragen heb ik de laatste tijd aan veel mensen gesteld en als antwoord kreeg ik de meest uiteenlopende teksten terug. Allemaal even mooi en waar. Zoveel mensen, zoveel verhalen. Zie hier voor een compleet overzicht.

Maar nu is natuurlijk de vraag, wat heb ik er aan gehad. Ik ben tot nu toe bij alle drie de weekenden geweest en ik zal ook het aankomende weekend er weer bij zijn. Ik heb veel geleerd en veel meegenomen. Paar dingen die er zo uit springen. Het bijzonder fijne gevoel dat je met een groep mensen bent waarbij je niet hoeft uit te leggen waarom je doet wat je doet. Iets wat in het dagelijkse leven vaak nogal anders is. (Understatement van de eeuw) Het mobiliseren van mensen, proberen ze enthousiast te krijgen. Voor bv Ende Gelaende, acties in Nederland of trainingsweekenden. In real life of online. Van dat laatste is deze serie portretten een mooi voorbeeld. En schrijven. Vooral van persoonlijke verhalen die mensen raken met betrekking tot klimaatverandering. Al die verhalen staan op mijn blog How to become a Climate Hero (I’ll let you know once I’ve figured it out)

Maar bovenal heb ik een geweldige groep mensen leren kennen met echte vrienden die voor elkaar en het klimaat door het vuur gaan. Mensen die veel verschillende dingen doen maar allemaal met hetzelfde doel. Vasthoudend, slim, gepassioneerd en dapper strijden ze tegen onomkeerbare klimaatverandering. We nemen het op tegen grote bedrijven en overheden. Maar ik ben er van overtuigd dat we, als we met z’n allen zo blijven samenwerken, we niet alles kunnen voorkomen maar in ieder geval de schade kunnen beperken.

Advertentie