Chihiro

chihiro

Naast protest en verzet om klimaat verstorend beleid een halt toe te roepen, zie ik een behoefte om eenheid in diversiteit te ontwikkelen van betrokken mensen om een klimaatbeweging te bouwen in Nederland. Dat begint met de verschillen en overeenkomsten onder ons als klimaatactivisten, NGO’ers, artivists, lobbyists, anarchisten, socialisten en betrokken studenten, ouders of senioren te leren kennen en elkaar te spreken, uitdagen en inspireren.

Er zijn best veel mensen ‘bewust’ maar bewustzijn bouwt nog geen politieke druk voor rechtvaardig ecogeletterd beleid; hetgeen we graag in de wereld willen zien. Ik zie de klimaatweekenden als een goede setting om te werken aan collectieve strijd waarbij we werken aan onszelf, onze analyse en dialoog voeren met anderen die net weer een andere invalshoek hebben in dit onderwerp.

Mijn hoop voor deze klimaatweekenden is dat ze kunnen bijdragen aan vruchtbare samenwerkingen van gewone mensen die de handen uit de mouwen willen steken om ecocide te stoppen, herstel rechtspraak aan te jagen en politieke systeemverandering. Oftewel samen bouwen aan ons ecotopia!

Advertentie